Custom travel planning

Little Travellers

Do it uniquely!

Find us.

Ανακαλύψτε τη Λιθουανία: Η αρχαία Πρωτεύουσα και η γοητευτική ύπαιθρος

Λιθουανία

Ετοιμαστείτε για πλακόστρωτα δρομάκια, ενδιαφέροντα μουσεία, συναρπαστικές λίμνες και κάστρα.

Το Βίλνιους

Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των κρατών της Βαλτικής. Η λιθουανική πρωτεύουσα έχει περισσότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους και, εκτός από τους Λιθουανούς, στην πόλη αυτή ζουν πολλοί Ρώσοι και Πολωνοί.

Η Παλιά Πόλη είναι το πιο δημοφιλές μέρος και το σημείο εκκίνησης για όλους σχεδόν τους επισκέπτες του Βίλνιους. Σήμερα, η Παλιά Πόλη του Βίλνιους περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Gate of dawn
Gate of dawn

Η Πύλη της Αυγής χτίστηκε τον 16ο αιώνα ως μέρος του αμυντικού τείχους του Βίλνιους μαζί με άλλες εννέα πύλες. Είναι η μόνη που διασώθηκε από την κατεδάφιση στα τέλη του 18ου αιώνα. Σήμερα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα καθολικά ιερά.

Όταν πρόκειται για θρησκευτικούς χώρους, αξίζει να αναφερθεί ο Καθεδρικός Ναός του Βίλνιους, που ονομάζεται επίσης Βασιλική του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Στανισλάου και του Αγίου Λαντισλάου του Βίλνιους. Εκεί στέφθηκαν πολλοί Λιθουανοί ηγεμόνες.

Lithouania
Vilnius Cathedral

Το Παλάτι των Μεγάλων Δουκών χτίστηκε τον 15ο αιώνα και βρίσκεται στο κάτω κάστρο του Βίλνιους. Χρησίμευσε ως πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να κατεδαφιστεί στις αρχές του 19ου αιώνα. Ωστόσο, στις αρχές του 21ου αιώνα, ανακαινίστηκε σε αναγεννησιακό στυλ.

Palace of the Grand Dukes

Το Μουσείο κατοχής και Αγώνων Ελευθερίας βρίσκεται στο πρώην κτίριο της KGB. Μπορείτε να δείτε μια πρώην φυλακή της KGB και εκθέσεις σχετικά με τις καταπιέσεις των σοβιετικών αρχών και τον επίμονο αγώνα για την ανεξαρτησία.

Το Βίλνιους διαθέτει επιπλέον πολλά άλλα συναρπαστικά μουσεία, όπως το Μουσείο των ψευδαισθήσεων, το Μουσείο Χρήματος της Τράπεζας της Λιθουανίας και το Μουσείο Παιχνιδιών.

Το Κάουνας

Είναι γνωστή ως ακαδημαϊκή πόλη, με πολυάριθμα πανεπιστήμια. Διαθέτει όμορφη αρχιτεκτονική, κεντρικούς δρόμους χωρίς κίνηση και πολλές περιοχές πρασίνου.

Το παλαιότερο τμήμα του Κάουνας εκτείνεται γύρω από τη συμβολή των ποταμών Νεμούνας και Νέρις. Στην Παλιά Πόλη του Κάουνας μπορείτε να δείτε κτίρια χτισμένα σε γοτθικό, μπαρόκ και αναγεννησιακό στυλ. Τα κτίρια αυτά περιλαμβάνουν το Δημαρχείο του Κάουνας, το Ιστορικό Προεδρικό Μέγαρο και τον Καθεδρικό Ναό.

Σε αυτό το τμήμα του Κάουνας, μπορείτε να εξερευνήσετε πολυάριθμες εκκλησίες, μουσεία και τον κεντρικό πεζόδρομο Laisves Aleja, μήκους 1,7 χιλιομέτρων. Μπορείτε επίσης να περπατήσετε στην οδό Βίλνιους, να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Κάουνας και το Μουσείο Λιθουανικών Λαϊκών Οργάνων.

Kaunas old town
Kaunas old town
Trip planner
Medieval castle in Kaunas

Ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα του Κάουνας είναι ένα μεσαιωνικό κάστρο που χτίστηκε τον 14ο αιώνα σε γοτθικό στυλ. Το κάστρο είχε μεγάλη στρατηγική σημασία, καθώς χτίστηκε κοντά στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris.

Σήμερα έχει διατηρηθεί το ένα τρίτο του κάστρου. Το 2018 ανεγέρθηκε ένα μεγάλο γλυπτό, “Ο στρατιώτης της ελευθερίας”. Δίπλα στο Κάστρο του Κάουνας βρίσκεται το πάρκο Santaka, αγαπημένο μέρος πολλών κατοίκων του Κάουνας, όπου απολαμβάνουν να περπατούν ανάμεσα στο όμορφο πράσινο.

Devil's museum
Devil's museum

Στο Μουσείο του Διαβόλου μπορείτε να δείτε περισσότερα από 3.000 γλυπτά και αντικείμενα με μοτίβα του διαβόλου. Η πρώτη συλλογή έγινε από τον Λιθουανό καλλιτέχνη Antanas Žmuidzinavičius. Μετά το θάνατό του, η συλλογή πολλαπλασιάστηκε με αντικείμενα που έφεραν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Και στους τρεις ορόφους αυτού του μουσείου, μπορείτε να δείτε αντικείμενα από ξύλο και κεραμικά, καθώς και έργα τέχνης σε διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη.

Η Λιθουανία είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που προσηλυτίστηκε στον χριστιανισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές ιστορίες, θρύλοι και πεποιθήσεις από την παγανιστική μυθολογία έχουν παραμείνει μεταξύ των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τον διάβολο ως εκπρόσωπο του κακού.

Η Κλάιπεντα

Η Κλαϊπέντα είναι λιθουανικό λιμάνι στη Βαλτική Θάλασσα. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Λιθουανίας και διαθέτει όμορφη γερμανική αρχιτεκτονική. Η Παλιά Πόλη είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα από 100 όμορφα γλυπτά στο Πάρκο Γλυπτικής, το οποίο ήταν ένα νεκροταφείο που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της σοβιετικής κατοχής.

Klaipeda
Klaipeda

Ένα από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κλαϊπέντα είναι να επισκεφθείτε το Curonian Spit. Πρόκειται για ένα εθνικό πάρκο με εντυπωσιακούς αμμόλοφους, όμορφες παραλίες και μικρά ψαροχώρια, όπως το Nida. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO που μοιράζονται η Ρωσία και η Λιθουανία. Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο Curonian Spit είναι με πλοίο.

Nida Dunes

To Ντρούσκινινκαϊ

Η μικρή πόλη Ντρούσκινινκαϊ βρίσκεται στον ποταμό Nemunas. Την επισκέπτονται πολλοί Λιθουανοί και άνθρωποι από τη γειτονική Πολωνία και τη Λευκορωσία. Το Ντρούσκινινκαϊ είναι γνωστό για τα όμορφα πάρκα του και τις θεραπείες σπα. Στην πόλη θα απολαύσετε επιπλέον όμορφα διαμορφωμένους κήπους, μονοπάτια περιπάτου και λίμνες.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το υδάτινο πάρκο του Ντρούσκινινκαϊ, ενώ αν σας αρέσουν τα χειμερινά σπορ, η εσωτερική Snow Arena θα σας ενθουσιάσει.

Druskininkai
Druskininkai aquapark

Το Τρακάι και η λίμνη Galve

Η περιφέρεια Τρακάι διαθέτει 200 λίμνες, η ομορφότερη από τις οποίες είναι η λίμνη Galve, μία από τις βαθύτερες και μεγαλύτερες λίμνες της Λιθουανίας, με πολυάριθμους κόλπους. Η λίμνη αυτή έχει 21 νησιά, και ένα από αυτά είναι το διάσημο Κάστρο του νησιού Τρακάι.

Οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν περιηγήσεις με σκάφος ή να κάνουν ποδηλασία στον ποδηλατόδρομο των 18 χιλιομέτρων κατά μήκος των ακτών της λίμνης. Όταν η λίμνη παγώνει το χειμώνα, ένα αγαπημένο χόμπι είναι το πατινάζ. Στα εστιατόρια του Τρακάι, μπορείτε να δοκιμάσετε αυθεντικά τοπικά πιάτα.

Trakai
Trakai
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μείνετε συντονισμένοι στις Ιδέες και τις προσφορές μας